dinsdag 18 oktober 2011

Voorlopige stand 1 - 9

Dinsdag vandaag en dus een vrije dag voor Joke en mij! Joke ligt nog heerlijk te slapen en ondergetekende krijgt het niet voor elkaar om uit te slapen. Ik heb rustig vanaf 4.30 uur liggen wachten tot het 5.45 uur werd. Een boek gaan lezen en nu maar even achter de computer gekropen. Zes dagen in de week om 6.00 uur je bed uit maken toch dat je in een bepaald ritme geraakt. We hebben een erg leuk en gezellig weekend achter de rug. Zaterdag, na alle HH karweitjes, hebben de tieners een paar uur achter het scherm doorgebracht, soms met de inwonende Auty;s want je moet toch een beetje op de hoogte blijven van de diverse muziekstijlen.

's Avonds tafel aan de kant en gedanst en een soap gekeken. Joke heeft kans gezien om mee te kijken, echt waar het is mij niet gelukt.
Zondagmorgen zo rond de klok van 9.00 uur naar de kerk. De belangstelling om mee te rijden was was groot. Uiteindelijk reed ik met 19 personen in de Jeep door de hoofdstraat van Soroti. Opvallend? Nee hoor daar kijken ze hier niet van op. Vrijdag arriveerde er nog een behoorlijke vrachtwagen bij de markt en die had over de gehele lengt van zijn vrachtwagen pluimvee hangen aan de buitenkant van zijn laadgedeelte. Er hangen dus honderden kippen en hanen lekker in de wind maar wel onderste boven in het zonnetje. Marian Thieme zou hier overwerkt raken. Twee varkens, geiten en kippen aan je stuur en stang van je fiets is meer gewoonte dan uitzondering. en je gaat daar gedeeltelijk ook in mee, de afgelopen weken ben ik met regelmaat de markt afgewandeld met vijf kippen in mijn hand die ik vervolgens met een keurige zwaai in de achterbak van de auto leg met een spanbandje om hun poten.
De verdere zondag verliep rustig, een ieder heeft zo zijn bezigheden. En we eten op zondag tussen de middag en de avondmaaltijd in Aninapaking, altijd een drukte van belang als je daar met groot en klein de maaltijd nuttigt. Drie of vier grote pannen, je gaat met twee personen er voor zitten en je schept een plate of dertig op. Dat vraagt altijd enige afstemming met de eigenaar van de plate want de hoeveelheden die op het bord moeten variëren nog al! Gemiddeld valt er altijd wel een beker met jus om, valt er een plate met rijst van een tafel, huilen er wel twee en doet een ieder zijn best om verstaan te worden. Zelfs Els zei afgelopen zondagavond "beetje chaotic!" waarop ik spontaan reageerde met "Joh"
Kortom een ontspannen weekend waarvan de tieners en wij ook! genoten hebben.

Nog nader te onderzoeken is het SMS verkeer vanuit Nederland, inmiddels hebben drie berichten ruim 60 keer een SMS berichtdeuntje onze kamer in gezonden! Dat SMS deuntje zijn we beu.
Heb ik, behalve met Joke, ook al een keer met een kakkerlak in bed gelegen, enige gekriebel op mijn rug en een nader onderzoek bevestigde dit! Joke is nog springlevend, de kakkerlak niet!
Heeft de poes zijn eerste muis gevangen met stevige support van ons! toen Vicky een muis op haar kamer signaleerde, hebben we de kat opgesloten met de muis en ja hoor hij kreeg het spelletje door.
De stand is dus........één  muis voor de kat en negen muizen voor Bernard.

O ja en Joke, kwam nog een pad tegen die ze vervoerd heeft in het dekseltje van een spuitbus.
Na drie dagen zonder kraanwater hebben we sinds zondagavond weer water uit de kraan! lekker hoor even een, koude, douche kunnen nemen. Iedereen in huis loopt, bij afwezigheid van kraanwatern met emmers en teilen regenwater uit de waertanks buiten door het huis naar de douche om zich te kunnen wassen.
Onze plannen vandaag......even voor de zekerheid een malariatest laten doen, Soroti in om nog wat te kopen en iets te gaan eten,wat lezen en ws toch nog een beetje klussen!
Over die malariatest, we doen dit uit voorzorg zodat we eventueel nog medicijnen in kunnen nemen voor we naar huis gaan mochten we inderdaad malaria hebben. We verwachten van niet want we hebben de afgelopen vier weken niet één  lichamelijk klacht gehad! Dat mag je gerust wonderlijk noemen! Want de leefomstandigheden, zoals jullie hebben kunnen lezen verschillen aanzienlijk met die van Nederland
Het is imddels licht geworden  in Uganda, geluiden in huis verstommem, het spul is naar school! Well done, Aunty Margaret! Zij heeft vandaag een B2 in Amun en zij mag ons vervangen!

2 opmerkingen:

  1. na die zin over in bed met Joke en nu met een kakkerlak had ik willen vragen wat beter beviel, maar aangezien Joke het wèl heeft overleefd, is die vraag inmiddels beantwoord...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuk om zo jullie belevenissen te lezen en wel herkenbaar. Wel apart dat je een Afrikaanse kat moet leren muizen te vangen.Ik verwacht nu wel een betere scoren van de kat.
    Geniet er nog van!

    Groet Rens

    BeantwoordenVerwijderen