vrijdag 7 oktober 2011

Modern art from Uganda!

"Uncle, please can you repair the tap in the bathroom, please?" Uncle Bernard doet ver voor de veranda zijn werkschoenen uit (binnen in huis loop je niet op schoenen) en loopt op zijn blote pootjes naar de badkamer. ja dat is inderdaad nodig het water spuit met dunne straaltjes uit de fitting. Er staat overigens aanzienlijk minder druk op de waterleiding omdat het uit een hoog geplaatste tank buitenshuis komt. Gereedschaap gehaald en de moeren los gedraaid, tenminste dat is dan de bedoeling! Ik meende al iets meer af te draaien en riep Simon ter advisering. "nee zei hij het is de kraan die lekt!" Omdat we op een rustiger moment in huis het water er af moesten halen heb ik volgens goede Oegandees gebruik het lek gerepareed met een  strook binnenband. Ik ben daar echt al aardig bedreven in! Daarna naar Town voor een nieuwe kraan en twee douche koppen voor het staffhouse. Morgen zouden we de kraan repareren op een voor het huis gunstig moment, bv als alle kinderen hun middagdutje doen. Donderdagmorgen vroeg een telefoontje van Els, "Bernard we have a big problem in our computerroom" there is a lot of water comming from the wall"
Ja, jammer genoeg had ik met terugwerkende kracht gelijk gekregen en bleek het niet de kraan te zijn maar een doorgeroeste leiding in de muur. Plumber gebeld en samen binnen no time de zaak vervangen en een nieuwe kraan geplaatst. Natuurlijk hebben we het water er niet afgehad, geen probleem in een badkamer maar het vraagt wel enige creativiteit en droog zijn we zeker niet gebleven. Maar dat is gezien de teperatuur hier geen straf.
Later op de dag nog een sms, kleindchter Veerle is door een schoolgenootje aan gereden met een fietsje op het schoolplein en heeft haar been gebroken! Jammer dat je dan even verweg zit. Maar prettig dat ze zelf het verhaal door de telefoon kon vertellen.
We kunnen dus verhalen blijven vertellen over ons verblijf hier.De kinderen van Amun maken het goed,het is gezellig in huis,één van de dingen die ze allemaal prachtig vinden is foto's maken......en model dat ze staan,geweldig ! Ook wij mogen er aangeloven.

1 opmerking:

  1. Mooie foto, Bernard en zeker een heftig probleempje.Is dat de pleisterlaag met mooie waterbellen erin? Het behang kan het niet zijn, toch? Maar weer snel en vakkundig opgelost, en op naar de volgend belevenis daar, we lezen er wel weer van.

    groeten Coby en Rens

    BeantwoordenVerwijderen