dinsdag 11 oktober 2011

Etop the newspaper of Tesso

Vandaag iets over Kevina en Vicky, de twee tieners die over enkele weken aan hun laatste examen van de Primaryschool gaan beginnen. Net zoals bij ons zijn die resultaten belangrijk voor het niveau waarop je je vervolgopleiding gaat doen. In ieder geval gaan beide dames, ondersteund door het eerder genoemde "tante Suus fonds" verder studeren op een boardingschool. Een grote verandering voor beide meiden! Beide dames zijn echter bijzonder leergierig, een beetje op het streberig af, nou ja in mijn ogen dan!!
Maar het onderwijs in Oeganda hecht nog veel waarde aan het behalen van meetbare resultaten en je krijgt op je rapport altijd aangegeven welke plaats je in neemt in je klas! Nog eens in gedachten teruggaand naar onze schooltijd zou dat betekend hebben dat ik altijd bij de laatste 25% gezeten zou hebben en w.s. Joke bij de eerste 25%. Dat zal dan ook vast de reden zijn waarom deze unieke combinatie het zo wonderlijk goed doet!

Maar zowel Kevia als Vicky zijn zo ongeveer de besten van hun klas dus heeft met name Vicky een zorg dat ze die eerste plaats kwijt niet kwijt mag raken.  Om de leerlingen te ondersteunen in hun examenjaar heeft de wekelijke krant Etop, iedere week ruim 50 examenvragen die je in mag vullen en op mag sturen of afgeven. Natuurlijk worden de uitslagen de week daarop gepubliceerd en kun je je resultaten vergelijken met de andere deelnemers. Ook een mooie competitie waarbij onze dames hoog scoren en Vicky vorige week het hoogst scoorde van allemaal met 98 van de te halen 100 punten.
Daarnaast was er ook vanuit de kerk zondag een bijeenkomst voor de examenkandidaten. Een steuntje in hun rug door voor hen  te bidden en samen in gesprek te gaan. Leuk was het hoe Vicky reageerde en wij vervolgens met elkaar in gesprek raakten toen ik aangaf dat zij dan w.s. gebed moest hebben voor de twee resterende punten. Ze keek me wat ongelovig aan van "hoe kun je dat nu verzinnen"
De foto's zijn afgelopen donderdag genomen toen zij met de |Etop het erf op wandelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten